mandag 12. desember 2016

Småfugler på en snor - ny supersøt oppskrift!



I dag har vi lagt ut en helt ny oppskrift på en supersøt og veldig morsom barnegenser! Vi har kalt den Småfugler på en snor, og den finnes i størrelsene 2-3, 4-5, 6-7 og 8-9 år. Ideen er fra genseren Fugler på en snor til voksne, det er så mange som har etterlyst oppskrift også til barna. Vi har brukt et annet garn til barnegenseren, Karmin supersoft, som er et deilig, lett garn i nydelige farger. Vi fikk garn fra Karmin (www.karmin.no) til å teststrikke oppskriften.

Oppskriften ligger på Ravelry

Under ser du målene på genseren - de er veiledende. Hvis du vil strikke den, anbefaler vi at du måler barnet du skal strikke til, siden barn kan være veldig ulike i størrelsen ved samme alder.



Størrelser:
2 - 3 år
(4 - 5 år)
6 - 7 år
(8 - 9 år)
A. Bærestykkets lengde
14
15
16
17
B. Overvidde, cm:
63
66
72
75
C. Hel lengde, cm:
35
40
45
50
D. Overermvidde, cm
23
25
27
28
E. Ermlengde, cm
21
25
29
32

Vi har strikket den i to fargevarianter, en i lys blå og sjøgrønn, og en i lilla og sjøgrønn.
Garnet er melert, og har et fantastisk fargespill - det er veldig morsomt å strikke av. Det kan fremstå som litt hardt, men garnet leveres uvasket og du vil derfor oppleve at gjennom vaskeprosessen blir det "supersoft".


Under ser du et skikkelig glad gutt i den fine genseren. Den er både veldig lett - til størrelse 2-3 år trenger du ikke mer enn 150 gram, og da har de endel igjen - og god og varm.


 Her kan du virkelig boltre deg i farger, og velge favorittfargene til barnet som skal ha genseren. Under ser du varianten i lilla og sjøgrønn, det melerte garnet har også litt spetter som tar opp lillafargen. Men den kan sikkert også bli fin i andre farger, kanskje rosa og sølvgrå med hvite fugler?


Stor stas å være fotomodell, særlig når genseren er i favorittfargen!


Se så fin jeg er i ny genser!


Her har hele gjengen fått fuglegensere, morsom når mor og barn har maken.


Også søsken synes det er artig med nesten like gensere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar